بیماری مزمن کلیوی و حمایت خانواده، چگونه با چالش‌ها روبرو شویم؟

بیماری مزمن کلیوی و حمایت خانواده، چگونه با چالش‌ها روبرو شویم؟

بیماری مزمن کلیوی و حمایت خانواده، چگونه با چالش‌ها روبرو شویم؟

مقدمه:

به عنوان یکی از اعضای خانواده، شما نیز ممکن است تحت تاثیر بیماری مزمن کلیوی عزیزانتان قرار بگیرید. احتمالاً تعجب می کنید که چرا و چگونه از این به بعد زندگی خانوادگی شما تغییر می کند، چگونه می توان درمان بیماری را در زندگی روزمره ادغام کرد و نگران رفاه و آسایش اعضای خانواده خود هستید.

اگر در ابتدا در مورد تصمیماتی که باید انجام شود نگران هستید، کاملاً قابل درک است. سعی کنید متوجه باشید که نه عزیزتان و نه شما مجبور نیستید مسیر را به تنهایی برای یافتن درمان مناسب طی کنید. شما می توانید اطلاعات زیادی را از تیم مراقبت و سایر مخاطبین در مرکز دیالیز دریافت کنید. سایر بیماران شبیه شما می توانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و با داستان های شخصی خود، دانش، بینش و تجربه خود را در مورد زندگی با بیماری مزمن کلیوی ارائه دهند. مطمئن باشید که همراه با عزیزانتان راه هایی برای داشتن یک زندگی خانوادگی رضایت بخش با وجود ابتلا به این بیماری پیدا خواهید کرد.

بیماری مزمن کلیه چه احساسی دارد؟

علائم متعدد و متنوعی از بیماری مزمن کلیوی وجود دارد و به عنوان یک عضو خانواده، همدردی با فرد مبتلا همیشه آسان نیست. به همین دلیل می خواهیم علائم احتمالی را برای شما توضیح دهیم. با این حال، لطفاً توجه داشته باشید که فقط یک پزشک می‌تواند تشخیص و ارزیابی واضحی داشته باشد و همه علائم لزوماً رخ نمی‌دهند یا نشانه‌ای از بیماری کلیوی نیستند. ذهن تان را با خودتشخیصی اعضای خانواده درگیر نکنید، بلکه با یک متخصص مشورت کنید. درباره اینکه چگونه بیماری مزمن کلیوی یا دیالیز ممکن است بر بستگان یا دوستان شما تأثیر بگذارد، بیشتر مطالعه کرده و تحقیق کنید تا بهترین راه را بیابید.

تغییرات در زندگی روزمره شما

پیچیدگی های درمان دیالیز باعث تغییراتی در زندگی روزمره فرد مورد نظر و اعضای خانواده او می شود. در اینجا می توانید تفاوت بین گزینه های درمانی فردی را بیابید. در ادامه جنبه هایی را برای شما فهرست کرده ایم که می تواند در زندگی روزمره جدید با دیالیز تغییر کند. به عنوان مثال، ممکن است که:

شما بیشتر از سایر اعضای خانواده خود کار می کنید:

ممکن است بیمار شما به دلیل وضعیت سلامتی خود، به سختی به کار معمول خود ادامه دهد. اگر آنها مشغول به کار هستند، ممکن است مجبور شوند شغل خود را از حالت تمام وقت به یک شغل نیمه وقت تغییر داده یا ممکن است مجبور شوند به طور موقت کار خود را متوقف کنند. این حالت ممکن است به معنای کاهش درآمد برای تمامی اعضای خانواده باشد.

شما اکثر کارهای خانه را انجام می دهید:

house

پس از دیالیز، ممکن است بیمار شما بسیار خسته باشد و دیگر نتواند طبق معمول به شما کمک کند. همچنین برای اعضای خانواده مهم است که مراقب بوده و از کاتتر یا فیستول و گرفت بیمار خود محافظت کنید. ممکن است رژیم غذایی شما تغییر کند:

بیماران دیالیزی اغلب باید به مواد خاصی در رژیم غذایی خود توجه کنند، مانند پتاسیم، فسفر و نمک و همچنین مصرف مایعات. در این مورد، مهم است که بیش از حد از این ترکیبات مصرف نکنید، زیرا می تواند عملکرد سایر اعضای بدن مانند قلب را بدتر کرده و یا منجر به تشدید عوارض شود. ممکن است مجبور شوید تصمیمات و دستور العمل های جدیدی را اتخاذ کرده و یا دو غذای مختلف آماده کنید. یک متخصص تغذیه می تواند در تنظیم یک برنامه غذایی در مرحله سازگاری با بیماری به شما کمک کند.

Diasys Logo

در لینک زیر دستور العمل های غذایی را خواهید یافت که برای بیماران دیالیز مناسب است:

در ادامه بخوانید.

حمایت روانی برای اعضای خانواده وجود دارد:

زندگی با بیماری مزمن کلیوی یک چالش مهم برای بیمار و همه افراد خانواده است. ممکن است فرد از بیماری یا از این واقعیت که سلامتی وی در خطر است، ناامید باشد. شاید لازم باشد تا کار خود را رها کرده و در مرکز دیالیز حضور پیدا کند. تیم مراقبت شما ممکن است بتواند در این مورد به شما کمک کند.

شما باید زمان خود را مدیریت کنید:

time-management

برای حفظ بهترین کیفیت زندگی ممکن، ضروری است که از دستورات پزشک پیروی کرده و قرار ملاقات های خود را حفظ کنید. فرقی نمی کند که انتخاب درمان در مرکز درمانی باشد یا در خانه. سعی کنید از منظر دیگری به درمان نگاه کنید: درمان دیالیز در صورت عدم درمان با پیوند کلیه، یک درمان مادام العمر است! فعالیت های پرطرفدار و آرامش بخش مانند مطالعه، سودوکو، گوش دادن به موسیقی و غیره همچنان می تواند در طول درمان انجام شده و کمک کننده باشد زیرا می تواند امنیت را ایجاد کرده و به کاهش استرس کمک کند.

شکل جدیدی از انسجام خانواده را تجربه خواهید کرد:

قابل درک است که برخورد با یک بیماری مزمن می تواند ترسناک باشد. افکاری مانند "چرا من و یا خانواده من؟" یا "چگونه می خواهیم همه این مشکلات را مدیریت کنیم؟" نیز بسیار قابل درک هستند. انسجام نزدیک بین اعضای خانواده به خصوص در حال حاضر ضروری است. صراحتاً در مورد نگرانی های خود صحبت کنید. ارتباطات باز شرایط روشن و واضحی را ایجاد می کند و زمینه را برای یافتن راه حل های مشترک فراهم می کند. هنگامی که روال روزانه جدید ایجاد شد، به آنچه با هم به دست آورده اید افتخار خواهید کرد.

Diasys Logo

مطالب بیشتر درباره زندگی با دیالیز را در وبسایت ما مطالعه کنید و راهکارهای جدید برای مدیریت بیماری کلیوی را بیاموزید.

در ادامه بخوانید.

یافتن راه حل به عنوان یک تیم:

مقابله با تغییرات آتی و پذیرش بیماری آسان نیست. ترس ها و نگرانی ها می توانند زندگی خانوادگی را تحت فشار قرار دهند و استرس افزایش یافته می تواند باعث شود همیشه خود را به جای بیمار قرار دهید. به عنوان یک عضو خانواده یا دوست، شما نیز با تصمیمات دشواری روبرو هستید و مطمئناً همیشه اینطور نیست و نخواهد بود. بدانید کار درست چیست؟ اما به یاد داشته باشید، انتخاب یک گزینه درمانی مناسب بر اساس یک تصمیم سنجیده و با نظر یک متخصص اتخاذ شده است. این تصمیمی نیست که شما یا عزیزانتان مجبور باشید به تنهایی بگیرید. مطمئناً برای بیمار بسیار مفید است اگر از او حمایت کنید. مواجهه با یک بیماری می تواند شما را به عنوان یک خانواده یا دوست به هم نزدیک تر کرده و زمینه ای برای تجربیات جدید و مثبت ایجاد کند. با گذشت زمان، عضو خانواده یا دوست شما به "روال عادی جدید" عادت می کند. مطمئناً با روال قبل متفاوت است اما همچنان می تواند با سبک زندگی مورد نظر آنها مطابقت داشته باشد.

نتیجه‌گیری:

بیماری مزمن کلیوی می‌تواند تغییرات چشمگیری در زندگی بیمار و خانواده ایجاد کند، اما با همکاری و انسجام خانوادگی و حمایت از یکدیگر، می‌توان این چالش‌ها را مدیریت کرد و همچنان از زندگی لذت برد. رعایت رژیم غذایی، تنظیم زمان‌بندی دیالیز و دریافت حمایت‌های روانی از جمله عواملی هستند که می‌توانند به بیماران و خانواده‌های آن‌ها کمک کنند.

منبع:

freseniusmedicalcare

بیماری مزمن کلیوی باعث تغییر در کار، رژیم غذایی و فعالیت‌های روزانه بیمار می‌شود و خانواده‌ها نیز باید به مدیریت این تغییرات کمک کنند.


دریافت مشاوره حرفه‌ای و مشارکت در فعالیت‌های تفریحی و آرامش‌بخش می‌تواند به بیمار و خانواده در مقابله با استرس‌ها کمک کند.


بیماران دیالیزی باید از مصرف مواد خاصی مانند پتاسیم و سدیم خودداری کنند و خانواده‌ها می‌توانند در تهیه غذاهای مناسب به بیمار کمک کنند.


با تنظیم زمان‌بندی مناسب و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی، بیماران می‌توانند به فعالیت‌های عادی خود بازگردند.


تنظیم روال منظم و همکاری با تیم مراقبت، به ایجاد یک ساختار پایدار برای زندگی روزمره کمک می‌کند.