چه ارتباطی بین قلب و کلیه است؟
قلب و کلیه شما دو عضو مهم در بدن شما هستند. آنها با هم کار می کنند تا شما را سالم نگه دارند. وقتی یکی دچار مشکل شود، دیگری نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. به عبارت دیگر، قلب شما می تواند بر سلامت کلیه ها و بر عکس ،کلیه های شما می تواند بر سلامت قلب شما تأثیر بگذارد.
قلب چگونه کارمی کند؟
قلب ماهیچه ای است که خون پر از اکسیژن را به تمام قسمت های بدن شما پمپ می کند. پمپاژ خون، تمامی سلول ها، اندام ها و سیستم ها را در بدن شما زنده نگه می دارد. برای انتقال خون به هر قسمت از بدن، قلب شما به رگ های خونی شما متکی است.
قلب، خون و رگهای خونی با هم سیستمی به نام «سیستم قلبی عروقی» را تشکیل میدهند. این سیستم، خون را از قلب منتقل و اکسیژن و مواد مغذی را در سراسر بدن شما حمل می کند و همچنین مواد زائد را جمع آوری می کند تا بتواند بدن شما را ازاین مواد زائد پاک کند.
کلیه ها چه کار می کنند؟
کلیه های شما، دو اندام لوبیایی شکل و معمولاً به اندازه مشت شما هستند. آنها کمی زیر قفسه سینه و در سمت چپ و راست ستون فقرات قرار دارند. کلیه ها کارخانه های شیمیایی قدرتمندی هستند و وظایف زیر را دارند:
پاک کردن خون از مواد زائد و آب اضافی
کمک به کنترل فشار خون
قوی نگه داشتن استخوان ها
کمک به ساخت گلبول های قرمز
حفظ مواد معدنی در خون (مانند سدیم، فسفر و پتاسیم)
کلیه ها و قلب چگونه با هم کار می کنند؟
قلب، خون پر از اکسیژن را در تمام قسمت های بدن شما از جمله کلیه ها پمپاژ می کند. کلیه ها هم، خون را تمیز می کنند، مواد زائد و آب اضافی را از بین می برند. بدون کلیه ها، مواد زائد و آب تجمع پیدا می کند. بدون قلب، کلیه های شما خون پر از اکسیژن مورد نیاز برای انجام بسیاری از وظایف مهم خود را ندارند. بدون کمک کلیه ها ، قلب هم به درستی کار نمی کند. عملکرد سالم سیستم قلبی عروقی برای انجام وظایف کلیه ها مهم است.
چه ارتباطی بین بیماری قلبی و بیماری کلیوی وجود دارد؟
وقتی قلب یا کلیه های شما نتوانند به طور طبیعی کار کنند، می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی یا بیماری های کلیوی شود. مهم است که بدانید داشتن بیماری کلیوی می تواند مستقیماً احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد. ابتلا به بیماری های قلبی هم می تواند به طور مستقیم بر احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی تأثیر بگذارد. در واقع، بیماری کلیوی و بیماری قلبی در بسیاری از عوامل خطر مانند دیابت و فشار خون بالا، مشترک هستند.
چگونه می توانم قلب و کلیه هایم را سالم نگه دارم؟
این نکات می تواند به حفظ سلامت کلیه و قلب شما کمک کند. یادتان باشد که همیشه باید قبل از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی خود با پزشک و یا پرستار خود صحبت کنید.
فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
در صورت نیاز وزن خود را کاهش دهید.
چربی کمتری بخورید.
فشار خون، قند و چربی خون خود را تحت کنترل نگه دارید.
سیگار نکشید.
استرس خود را کاهش دهید.
یک راه خوب برای حفظ ارتباط قلب و کلیه، این است که به یاد داشته باشید، آنچه برای کلیه های شما خوب است، برای قلب شما نیز مفید است. حفظ سلامت قلب هم برای سلامت کلیه ها مفید است.
اگر قبلاً بیماری کلیوی داشته باشم چه می شود؟
افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا نارسایی کلیه ها، در معرض خطر بیماری قلبی هستند. مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه به شما کمک می کند تا سبک زندگی مناسب با شرایط خود را پیدا کرده که می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد و یا از بدتر شدن بیماری قلبی شما جلوگیری کند.
منبع: