همایش سراسری پرستاران دیالیز سالن همایش های رازی

همایش سراسری پرستاران دیالیز سالن همایش های رازی

همایش سراسری پرستاران دیالیز سالن همایش های رازی

در روزهای 16 و 17 بهمن‌ماه 1403، همایش کشوری پرستاران دیالیز پس از چندین سال وقفه، با تلاش معاونت درمان و امور بیماران خاص وزارت بهداشت در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. در این رویداد شاهد حضور بیش از 600 نفر از پرستاران و سرپرستاران فعال در حوزه دیالیز و حمایت شرکت‌های تولید کننده و فعال در حوزه دیالیز، مانند کنسرسیوم دیالیز ایران، دیالیز تجهیز و رئوف و ... بودیم.

دکتر ملک‌پور، سرپرست مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های معاونت درمان وزارت بهداشت، در سخنرانی خود به پیشرفت‌های قابل‌توجه دیالیز در کشور اشاره کرد و اظهار داشت:

افزایش تعداد بخش‌های دیالیز:

در 30 سال گذشته، تعداد بخش‌های دیالیز از کمتر از 100 به بیش از 700 بخش افزایش یافته است که نشان‌دهنده توسعه زیرساخت‌های درمانی در سراسر کشور است.

خودکفایی در تولید لوازم مصرفی دیالیز:

ایران در تولید پنج قلم لوازم مصرفی دیالیز، از جمله ست، سوزن، صافی، پودر بی‌کربنات و محلول دیالیز، به خودکفایی رسیده و همچنین دو نوع دستگاه دیالیز در داخل کشور تولید می‌شود.

تعداد پزشکان و پرستاران متخصص:

بیش از 400 پزشک فوق تخصص نفرولوژی و نزدیک به 5300 پرستار دوره‌دیده در مراکز دیالیز فعالیت می‌کنند. در مناطق محروم نیز متخصصان داخلی دوره‌دیده به عنوان پزشک درمانگر، ایفای نقش می‌نمایند.

وی همچنین به رشد سالانه 6-5 درصدی تعداد بیماران دیالیزی اشاره کرد و افزود:

تعداد بیماران دیالیزی از حدود 2000 نفر در سال 1376 به 42000 نفر در سال جاری افزایش یافته است. سرکارخانم دکتر هداوند، رئیس اداره بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، نیز در این همایش به اقدامات انجام‌شده در زمینه آموزش پرستاران دیالیز اشاره کرد و بیان داشت:

امروز نزدیک به 5300 پرستار دوره‌دیده در مراکز دیالیز فعالیت می‌کنند. تربیت سفیران دیالیز به‌عنوان مربیان سطح یک نیز، از اهداف معاونت درمان وزارت بهداشت است. با ارتقای کیفی خدمات درمانی و شناسایی بیماران دیالیزی در مراحل ابتدایی بیماری مزمن کلیه (CKD)، می توان استانداردهای درمان دیالیز در کشور را ارتقاء بخشید.

همایش کشوری پرستاران دیالیز

این همایش با سخنرانی اساتید برجسته و پزشکان دانشگاه‌های علوم پزشکی فعال در حوزه‌های نفرولوژی، جراحی عروق، تغذیه و کارشناسان ارشد و دکترای پرستاری انجام به موضوعات مختلف در زمینه آنمی، تغذیه، مشکلات استخوانی ،کنترل عفونت، کفایت دیالیز، وزن خشک و میزان اولترافیلتراسیون، دسترسی عروقی و کیفیت آب در همودیالیز پرداخته شد.

در پنل پرسش و پاسخ نیز، که با حضور جناب آقای آقای عبدی، مدیر عامل شرکت مد وی و عضو کنسرسیوم دیالیز ایران، نماینده شرکت آریا طب فیروز و نمایندگان بیمه سلامت، فناوری اطلاعات وزارت بهداشت و سرکار خانم دکتر هداوند، به سؤالات پرستاران پرداخته و به چالش ها، مشکلات و موضوعات مهمی مانند ثبت جلسات دیالیز، مشکلات اخیر سامانه‌های بیمه سلامت و تامین اجتماعی، ثبت کد اصالت و UID کد لوازم مصرفی دیالیز، تعرفه پرستاری دیالیز و در نهایت پرونده الکترونیک دیالیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به سوالات آنان پاسخ داده شد.

برگزاری این همایش، پس از چندین سال وقفه، نشان‌دهنده اهمیت و توجه ویژه به حوزه دیالیز و تلاش برای بهبود کیفیت خدمات ارائه‌شده به بیماران است که با وجود برخی کاستی‌ها، گامی مؤثر در جهت ارتقای دانش و مهارت‌های پرستاران دیالیز در کشور محسوب می‌شود و باید از تلاش‌های دکتر هداوند و تیم برگزارکننده تقدیر و تشکر نمود. این همایش نقطه عطفی در ارتقاء دانش و مهارت‌های پرستاران دیالیز کشور محسوب می‌شود و نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات ارائه‌شده به بیماران دیالیزی دارد.